Ontdekking in het Provinciaal Archeologisch Depot

[Nieuws]

Het Provinciaal Archeologisch Depot voor de bodemvondsten is een opslagplaats waar archeologische vondsten worden bewaard zodat deze uitgeleend kunnen worden aan onderzoekers, musea en andere culturele instellingen. Tijdens inventarisaties in in het depot stuit de depotbeheerder soms op unieke vondsten met een interessant verhaal. Afgelopen jaar werd een sierschijf uit de late middeleeuwen ontdekt. Op de website van het depot is het verhaal achter de sierschijf te lezen. Via Sketchfab is de sierschijf in 3D te bewonderen.

Wij zijn benieuwd welke schatten jullie digitaal zullen opgraven en de bijbehorende verhalen die jullie het publiek kunnen laten zien. Heb je een goed idee voor een archeologie app? Stuur dan nu jouw app-idee in via www.diggingfordata.nl.Gemstone with a carving of two horses by a trough, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland
Gemstone with a carving of two horses by a trough, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland
Gemstone with a carving of a winged figure, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland