Over

Binnen het programma Transparante en Open Provincie wil de provincie Zuid-Holland haar data en informatie ontsluiten voor de buitenwereld, in een gelijkwaardige samenwerking met andere partijen. Hiertoe behoren ook culturele datasets, zoals de datasets op het gebied van archeologie die als open data beschikbaar worden gesteld. Om het publieksbereik van deze data te vergroten organiseert de provincie Zuid-Holland in samenwerking met de Open State Foundation de Digging for Data app challenge. Lees hier meer over de organisaties achter de app challenge en waarom juist zij Digging for Data in het leven hebben geroepen.

Meer over de datasets van de provincie Zuid-Holland is binnenkort te lezen in de datablogs. Nieuwsgierig geworden? Kom dan op 20 april 2018 naar de kick-off van Digging for Data waar ook informatie gegeven wordt over de te gebruiken datasets.


De provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied en archeologie vertelt veel over onze geschiedenis. Daarom beschermen wij ons archeologisch erfgoed en ontsluiten we archeologische kennis, zodat inwoners van de provincie ermee kennis kunnen maken en het kunnen beleven. Binnen het programma Transparante en Open Provincie wil de provincie haar data en informatie ontsluiten en bruikbaar maken voor de buitenwereld, in een gelijkwaardige samenwerking met andere partijen. Met de app challenge verbetert de provincie de toegankelijkheid van archeologische open data, voor inwoners, bedrijven en wetenschap.


Open State Foundation

Open State Foundation bevordert het ontsluiten van publieke informatie als open data bij overheden en publieke organisaties en stimuleert het hergebruik daarvan. De organisatie werkt daarbij samen met overheden, maatschappelijke organisaties, journalisten, mediaorganisaties en kennisinstituten en heeft als doel de informatiepositie van mensen te verstevigen zodat ze beter geïnformeerde keuzes kunnen maken en invloed kunnen uitoefenen.
Gemstone with a carving of two horses by a trough, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland
Gemstone with a carving of two horses by a trough, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland
Gemstone with a carving of a winged figure, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland