Ontstaan van Holland

[Nieuws]

Weet jij wat voor schatten er nog steeds onder je voeten begraven liggen als je door een winkelstraat in Zuid-Holland struint? Of hoe het Hollandse landschap al is ontstaan tussen de jaren 1000 en 1300? Goed nieuws!

De provincie Zuid-Holland brengt samen met gemeenten, (historische) verenigingen en haar inwoners, het verhaal over het Ontstaan van Holland tot leven! Op de website Ontstaan van Holland is informatie over dit project te vinden, waaronder ook deze video:

Het project ‘Ontstaan van Holland’ laat zien hoeveel boeiende historische verhalen er schuil gaan achter een ogenschijnlijk alledaagse omgeving. Misschien kan jij, Digitale Indiana Jones, ons met behulp van open data wijzen op nog meer verhalen? Of misschien kan jij het project Ontstaan van Holland gebruiken ter inspiratie bij het maken van de app! Doe mee met de Digging for data app-challenge en win de door de provincie Zuid-Holland ter beschikking gestelde € 20.000 om je idee te verwezenlijken.Gemstone with a carving of two horses by a trough, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland
Gemstone with a carving of two horses by a trough, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland
Gemstone with a carving of a winged figure, Roman period. Foto van de Provincie Zuid-Holland